Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
artur822 napisał:
Hmm temat byl przerabiany dawno temu a przepisy sie zmieniaja... rok auta 2000 Skoda Octavia 2.0 8 zaworw 116km. Hmm a montuje dlatego bo sporo jezdze... i srednia biorac 10l na 100 km przy cenie gazu od 5,98 do 7,70nok a sredniej cenie paliwa 13,5do 15,4nok to jest roznica i jezdzac duzo szybko sie zwraca i w kieszeni zostaje a silnik wyzej wymieniony jest stworzony do gazu...kazdy ma swoje zdanie... ja mam takie...

Gdyby byl stworzony do gazu to instalacja gazowa bylaby zamontowana fabrycznie. Takie jest moje zdanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Artur Jakubowski
(artur822)
Wiking
kolego masz pojecia o tym troche chociaz?? ze piszesz takie rzeczy? moj kolega w tamtym roku na jesieni zamontowal gaz w Polsce w Audi A6 2,4benzyna... 2007rok wiec Euro ma napewno 4lub5 i nie mial najmniejszych problemow... pojechal wstemplowali gaz bez rzadnych przegladow wczesniejszych norweskich nic w Norge nie robil tylko pojechal prosto do sv...wiec nie pisz ze nie hororuja... mial tylko tlumaczenia homologacji butli, homologacji montazu i fakture. Wejdz na ich strone i poczytaj troche o przepisach Uniji Europejskiej ktore Norwegia wdraza nie chcac zostac w tyle z technologia... i interesuje sie nimi, ale wdraza nie wszystkie i dlatego mam pytanie do fachowcow ktorzy np montuja gaz w Norge... za inne komentarze dziekuje...konkretne odpowiedzi i podpowiedzi mnie interesuja nie jestesmy dziecmi... pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Artur Jakubowski
(artur822)
Wiking
fabrycznie rowniez montowano instalacje gazowe do tego auta... ja w Polskim aucie o tym samym silniku zrobilem 150tys km na gazie a auto obecnie ma okolo 300tys i nic nie robilem w tym aucie oprocz serwisow podstawowych...czyli filtry oleje i swiece zaplonowe wymienialem co 30 nie co 60tys...tylko o auto trzeba dbac... raz na te 150tys wymienilem listwe gazu za 130zl...a oszczednosci z jazdy to juz nie licze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
artur822 napisał:
kolego masz pojecia o tym troche chociaz?? ze piszesz takie rzeczy? moj kolega w tamtym roku na jesieni zamontowal gaz w Polsce w Audi A6 2,4benzyna... 2007rok wiec Euro ma napewno 4lub5 i nie mial najmniejszych problemow... pojechal wstemplowali gaz bez rzadnych przegladow wczesniejszych norweskich nic w Norge nie robil tylko pojechal prosto do sv...wiec nie pisz ze nie hororuja... mial tylko tlumaczenia homologacji butli, homologacji montazu i fakture. Wejdz na ich strone i poczytaj troche o przepisach Uniji Europejskiej ktore Norwegia wdraza nie chcac zostac w tyle z technologia... i interesuje sie nimi, ale wdraza nie wszystkie i dlatego mam pytanie do fachowcow ktorzy np montuja gaz w Norge... za inne komentarze dziekuje...konkretne odpowiedzi i podpowiedzi mnie interesuja nie jestesmy dziecmi... pozdrawiam

Pojecia o montazu itp. na teat instalacji gaozwych nie mam. Jednak mam pojecie na temat wlasciwosci fizyko-chemicznych roznych substancji chemicznych np. gazy, itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
grzegorz terepet
(walek50)
Nowicjusz
Karol.Ky napisał:
artur822 napisał:
Hmm temat byl przerabiany dawno temu a przepisy sie zmieniaja... rok auta 2000 Skoda Octavia 2.0 8 zaworw 116km. Hmm a montuje dlatego bo sporo jezdze... i srednia biorac 10l na 100 km przy cenie gazu od 5,98 do 7,70nok a sredniej cenie paliwa 13,5do 15,4nok to jest roznica i jezdzac duzo szybko sie zwraca i w kieszeni zostaje a silnik wyzej wymieniony jest stworzony do gazu...kazdy ma swoje zdanie... ja mam takie...

Gdyby byl stworzony do gazu to instalacja gazowa bylaby zamontowana fabrycznie. Takie jest moje zdanie.

fabrycznie montowanych zjechało z tasmy okolo 280sztuk OCTAVIA II z silnikiem 1,6 mpi omegas LANDI RENZO cala reszta to montowane po servisach przez mechaników
wiem bo sam montowalem przez 5 lat w aso skoda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
z normami dobrze ci napisali ale jest jeszcze jedna opcja.auto jesli jeststarsze niz 2000 rok mozesz zalozyc jaka chcesz instalacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Artur Jakubowski
(artur822)
Wiking
witam jak ktos się zna czy moze spojrec na te oferte montazu gazu...
www.lpg.auto.pl/warsztat.php?stat=info&id=33
jest to na rynek niemiecki... z TUV i wypisaniem jakie normy spelnia dla jakich samochodów zobaczcie dokumenty niżej..dziki pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Artur Jakubowski
(artur822)
Wiking
czy moze ma ktos nr telefonu do firmy zajmujacej sie gazem z Moss?? do tego polaka ktory tam pracuje?? Robert chyba ma na imie?? bo ta ich strona internetowa cos nie dziala...tak jak nalezy i zly nr tel jest ktory tez nie dziala do Roberta... wiec prosze o kontakt telefoniczny...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Artur Jakubowski
(artur822)
Wiking
Witam mam pytanie, bo właśnie sprawdziłem w vankort i auto jest wyprodukowane w 1999 roku, ale modelowo 2000rok i pierwsza rejstracja w Norge 06.01.2000 rok. NIe znalazłem nigdzie normy EU więc chyba auto jej jeszcze nie ma. Czy to oznacza zgodnie z tym co pisaliście że mogę założyć co chce?? Czy i tak muszę spełniać te normy ece R115 tylko to jest właśnie związane z Normami spali a jak auto ich nie ma więc nie potrzeba tych dokumentów... a czy wszystkie podzespoly muszą być znaczone przez TUV?? Chce wybrać miedzy Stag 300 isa2 "D"na niemiecki rynek to juz jest przestarzały zestaw do tego auta, homologacja jest z 2008roku... lub stag 4 ten lepszy model z lepszymi i nowszymi podzespołami ale na rynek polski i bez TUV więc bez specjalnych oznaczeń na elementach instalacji... Coś ktoś mądrego napisze?? z góry dzięki...
Dziś szef mój się za to wziął i będzie pisał do Statens Vegvese...zobaczymy co odpiszą... chodzi mi oTUV bo to jednak bezpieczeństwo a oni na to zwracają uwagę...pozdrawiam...Artur
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a to nie lepiej kupić sobie folksfakena na ropę i dumnie trzymać czarne okulary na nosie
a łokieć przez okno czupurnie wystawiać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok